Wahlros breddar marknad och erbjudande genom att förvärva Fokus Arkitektur

Wahlros AB breddar och stärker sitt erbjudande inom arkitektur, byggprojektledning och projektering genom att förvärva Fokus Arkitektur.

— Fokus består av mycket duktiga arkitekter och inredare som vi har arbetat i flera lyckade projekt tillsammans med, som exempelvis Odenslunsskolan i och en flerbostad Carlslund i Upplands Väsby, berättar Karin Rosén, vd och delägare på Wahlros. Vi märkte att vi jobbar och kompletterar varandra perfekt och att vi borde göra det mer. Dessutom ligger Fokus precis som Wahlros i framkant när det gäller att arbeta i samverkan vilket gjorde matchningen ännu mer komplett.

Nära samarbete för nya idéer och framtidsanpassning

Sammangåendet ägde formellt rum 1 maj 2018 och den bolaget består nu av cirka 25 medarbetare. Båda företagsnamnen kommer att leva kvar där ambitionen är att göra övergången mjuk.  

— Sammanslagningen handlar om nära samarbete mellan duktiga människor, mer än om att bilda ett stort bolag, menar Karin Rosén. Det viktiga är att skapa ny energi och nya idéer, samtidigt som vi kan ta ett ännu större helhetsgrepp i att driva byggprojekt med kvalitet. På så sätt gör vi projektet ännu mer smidiga, effektiva och roligare för både oss själva och våra kunder, säger Karin Rosén.

Wahlros AB för byggprojekt med kvalitet i samverkan

Wahlros AB är baserade i Uppsala och Enköping och är specialister inom byggprojektledning och projektering. Några stolta projekt i portföljen är byggledning av ombyggnationen av Forumgallerian i Uppsala, projekt- och parteringledning av nya Tiundaskolan i Uppsala, byggledning Gimo Simhall och många andra projekt både inom privat och offentlig sektor. Förtaget startades 2007 och består av 15 medarbetare.

— Genom att bredda marknaden med pragmatiska effektiva arkitekttjänster kombinerat med bygg- och projektledningstjänster är vi övertygade om att den här sammanslagningen är helt rätt väg att gå för framtidens och branschens behov, menar Karin.

Kontaktperson Wahlros: Karin Rosén, 076-213 31 07, PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmthcmluLnJvc2VuQHdhaGxyb3Muc2UiIHRhcmdldD1fYmxhbms+a2FyaW4ucm9zZW5Ad2FobHJvcy5zZTwvYT4=

Fokus Arkitekter Märstabaserade med lång historia och tung portfölj

Fokus Arkitekter är ett arkitektföretag baserat i Märsta. Företaget startade 1973, då som J. Michelsen arkitektontor. Några stolta projekt i portföljen är flera projekt i Arlandastad, Bollstanäs skola, Sats i Märsta, ny kyrka för syrisk-ortodoxa församlingen i Valsta med flera.

— Jag ser med tillförsikt fram emot att en ansvarsfull, initierad och respekterad aktör träder in och genomför det generationsskifte och förnyelsearbete som står för dörren på Fokus arkitektur, säger Hans Souminen, vd på Fokus Arkitektur. Vår gemensamma syn är att övertagandet är ett gyllene tillfälle för Wahlros Byggprojektledning att bredda och fördjupa sin kompetens.

Kontaktperson Fokus Arkitektur: Hans Souminen: 08- 584 407 45, PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmhhbnMuc3VvbWluZW5AZm9rdXNhcmtpdGVrdHVyLnNlIiB0YXJnZXQ9X2JsYW5rPmhhbnMuc3VvbWluZW5AZm9rdXNhcmtpdGVrdHVyLnNlPC9hPg==